26
KES
18.00
Naisten Ykköspesis, Pohjoislohko

KPK - Pattijoen Urheilijat, Raahe  

Kajaanin liikuntapuisto

Tappiolla tauolta.

Juhannustauko tuli varmasti jokaiselle joukkueelle tarpeeseen, sarjasta riippumatta, kesäkuun otteluryppäässä. Naisten Ykköspesiksen pohjoislohkossakin palattiin juhannustauolta, kun keskiviikkoiltana Kajaanin Liikuntapuistossa kohtasivat tällä hetkellä samoista sijoista kamppailevat Kajaanin Pallokerho ja Pattijoen Urheilijat. Ennen ottelua Pallokerho oli joukkueista edellä kahden pisteen turvin. Pattijoki kuitenkin voitti ottelun puhtaasti lukemin 0-2 (2-3, 4-8) ja nousi näin voittonsa ansiosta yhden pisteen ja sijan kajaanilaisia edelle. Tämä luonnollisesti ilahdutti raahelaisten pelinjohtajaa, Petri Ylilehtoa. ”Tärkeä voitto! Kajaanissa on ollut aina vaikea pelata, eikä täällä ilmaiseksi pisteitä tule. Hyvin saatiin tilanteita. Oli hyviä lyöntejä ja välillä oli vähän kaverin apujakin. Meillä tuli niitä peräkkäisiä onnistumisia, mitä ehkä kaverilla ei. Tiedettiin, että kaverilla kyllä lyöjiä on ja että meidän ulkopeliämme testataan tänään, että miten räpylä kestää. Siinä kyllä hyvin onnistuttiin ja lukkarimmekin oli hyvä lautasen äärellä. Tosi tyytyväinen olen pisteisiin. Meni yli budjetin.”

Kotijoukkueen pelinjohtaja Kalle Airaksinen oli puolestaan budjetoinut pisteet eri tavalla ottelun alla. ”Meillä puolestaan meni alle budjetin nuo pisteet. Kotona ollaan kuitenkin pelattu paremmin. Pattu löi aika paljon palloa väliin tiukissa tilanteissa, joten niille ei oikein mitään voi, vaikka sijoittuisit miten. Ulkopelissäkin olivat vähän parempia kuin me. Ei pystytty heidän sijoittumisiaan hyödyntämään niin hyvin, kuin olisi pitänyt. Siellä oli aukkoja, mutta ei ollut lyönti kepissä. Varmasti osansa oli myös siinä, että Ronkainen oli lautasen äärellä hyvä, mutta meidän kaaripelimme ei vaan lähtenyt tänään toimimaan, vaikka yritettiin mitä. Eka jakso oltiin hyvin mukana ja tuntui siltä, että voidaan tämä kääntää, mutta toinen jakso oltiin askeleen tai kaksi perässä koko ajan, niin eipä jäänyt paljon seliteltävää. Onnittelut Patulle, sillä he olivat parempi joukkue tänään ja ansaitsivat pisteensä."

Kajaanin Pallokerhon pelit jatkuvat, Itä-Länsi-tauon jälkeen, ensi viikon lauantaina 6.7, kun se matkustaa, myös samoista sijoista taistelevan, Siilinjärven Pesiksen vieraaksi. Ottelu alkaa tuolloin Mantulla klo 16.

Palkitut:

Pattijoen Urheilijat: Emmi Kohal II, Kukka-Maria Koutonen I

Kajaanin Pallokerho: Roosa Piironen II, Salla Martimo I (kuvassa)

kuva: Inka Hurskainen

Ottelun tilastot: https://www.pesistulokset.fi/ottelut/85139#stats

Ottelun lehdistötilaisuus:

Kajaanin Pallokerho ry

Kehräämöntie 7, PL 124, 87400 KAJAANI

kpk@kajaaninpallokerho.fi