Naisten Ykköspesis, Pohjoislohko

KPK - Jokilaakson PesäKuula, Ylivieska

Kajaanin liikuntapuisto

Tappiollinen tiistai

Tiistain helteistä pelipäiväämme lipui varjostamaan muutama pilvi yllättävien sairaustapausten muodossa. Poissaolot hieman muuttivat joukkueemme kokoonpanoa, mutta näihin muutoksiin alamme olla jo rutinoituneita, joten alkukiilaan astelimme hyvillä mielin. Ensimmäisellä jaksolla vierasjoukkue Jokilaakson Pesäkuula kuitenkin pirteällä otteellaan ja vahvoilla ulkopelisuorituksillaan tylsistytti kotiutusyrityksemme kotipesän kynnykselle, ja ensimmäinen jakso päättyikin osaltamme ilman juoksuja. Vastustaja puolestaan napsi onnistumisia, joten jaksotauolla oli edessämme jälleen tuttu tehtävä nollata tilanne ja muistuttaa mitä edellisen pelin jälkeen lähdimme tekemään: ottamaan onnistumisia ja voittoja tilanne ja vuoropari kerrallaan.

Toiselle jaksolle joukkue lähtikin selvästi taistelutahtoisempana, ja onnistumisten myötä saimme kaapattua peliä myös omaan hallintaamme. 2. vuoroparin aloittavalla Elina Huttunen sivalsi pallon vastustamattomasti ulkopelaajien räpylöiden alta aidalle saakka, ja Roosa Piironen kirmaisi kakkospesältä kotiin tuoden jakson avausjuoksun. Pesäkuula jäi tässä vuoroparissa ilman juoksuja, ja kotijoukkueen peli-ilme kirkastuikin hetkeksi. Seuraava haasteemme tehdä tilanteista juoksuja olikin jo tiukemmassa tavoittaa, ja tämä edellä mainittu juoksu jäikin kotijoukkueen ainokaiseksi. Vierasjoukkue niittasi kuitenkin ne kaksi pinnaa mitkä se otteluvoittoon tarvitsi, ja näin pisteet karkasivat räpylöistämme. Päätöslukemiksi kirjattiin tulos 0-2 (0-12, 1-2). Seuraaviin peleihin resepti onkin selkeä: tilanteista pitää pystyä tekemään juoksuja.

Tätä lähdemme tavoittelemaan matkustamalla tulevana viikonloppuna vierastuplaan Pohjanmaalle. Perjantaina vastassamme on Lappajärven Veikot, ja heti perään lauantaina Seinäjoen Maila-Jussit. Näitä otteluita voit seurata Ruutu+ -palvelusta, vaikka tokihan pesis on parasta paikan päällä!