Naisten Ykköspesis, Pohjoislohko

KPK - Lappajärven Veikot

Kajaanin liikuntapuisto

Tasainen tappio.

Elokuisena lauantai-iltana pelattiin Kajaanin Liikuntapuistossa naisten Ykköspesiksen pohjoislohkon ottelu, jossa kohtasivat Kajaanin Pallokerho ja Lappajärven Veikot. Kyseessä oli yrityspeli, eli ottelutapahtumaa tukevat yritykset mahdollistivat paikalle saapuneelle yleisölle vapaapääsyn otteluun. Joukkueet kohtasivat viikko sitten Lappajärvellä, jolloin voittajaksi selviytyi KPK. Tänään ottelun voiton vei vuorostaan vierailija Lappajärvi jaksoin 0-2 (1-3,1-4). Ottelu oli molempien jaksojen osalta tasainen kolme vuoroparia. Vierasjoukkue Lappajärvi käänsi kuitenkin molemmat jaksot itselleen yhden vahvemman vuoroparin ansiosta. Ensimmäisellä jaksolla se onnistui lyömään neljänteen vuoropariin 2 juoksua ja toisella jaksolla kolmanteen vuoropariin 3 juoksua. Lauantai-illan pisteillä Veikot jatkavat taistelua pohjoislohkon kolmannesta sijasta Tyrnävän Tempauksen kanssa. Lohkojen neljä parasta joukkuetta etenevät pudotuspeleihin.

Sekä Lappajärven parhaana palkittu Alexandra Latvala, että heidän pelinjohtajansa Jaakko Kultalahti puhuivat otteluun valmistautumisen yhteydessä käytetystä termistä "pikkupleijarit". "Olemme järjestäneet ikäänkuin pienet pleijarit itsellemme tähän, jotka alkoivat toissapäivänä Oulua vastaan pelatusta ottelusta. Ulkopelimme on mahdollistanut koko ajan pelaamisen ottelun voitosta, mutta tänään iso gorilla ja oranki tipahtivat selästä myös sisäpelin osalta ja naiset saivat onnistumisia. Kajaani on laadukas porukka ja täysillä pitää pelata illasta toiseen", summaa pelinjohtaja Kultalahti illan ottelua.

Kotijoukkueen pelinjohtaja Kalle Airaksinen piti ottelua tasaisena ja myönsi vierasjoukkueen paremman onnistumisen sisäpelin osalta. "Jos ajatellaan, että miten jaksot menivät, niin kaksi vuoroparia pysyttiin molemmissa mukana. Tänään ottelu ratkesi sisäpelin laatuun ja siihen kummalla lyönnit olivat paremmin kepissä. Meillä ei tänään sisäpeli voittoon asti riittänyt vaikka pelattiinkin ihan hyvä peli. "

Ilmaisen sisäänpääsyn lauantai-illan otteluun mahdollistivat ylläolevien yritysten lisäksi: Alueurakointi Poutiainen, Flowcat Consulting, Hammaslääkäri Ville Partanen, Laitilan säätiö sekä MV-teippaus. Valtavan suuri kiitos kaikille mukana olleille yrityksille.

Kajaanin Pallokerhon runkosarjan viimeinen ottelu pelataan tulevana keskiviikkona 7.8 Pattijoen Rännärillä. Ykköspesiksen karsintapelit alkavat seuraavana viikonloppuna. Kajaanilaisten karsintavastustajaa saamme jännittää runkosarjan viimeiseen kierrokseen saakka sillä sillä sijoilla 5,6 ja 7 olevien Seinäjoen Maila-Jussien, Pattijoen Urheilijoiden ja Siilinjärven Pesiksen välinen ero sarjataulukossa on vain 2 pistettä. Kauden viimeinen kotiottelu Liikuntapuistossa pelataan todennäköisesti sunnuntaina 11.8, sillä ottelusarja alkaa joka tapauksessa paremmin sijoittuneen joukkueen kotikentältä lauantaina 10.8.