Siilinjärven Pesis parempi sarja-avauksessa
Naisten YkköspesisJulkaistu: 11.05.2024 20.48

Siilinjärven Pesis parempi sarja-avauksessa

Naisten Ykköspesis-kausi avattiin tänään lauantaina aurinkoisessa, mutta koleahkossa ja tuulisessa säässä. Ottelu päättyi vierasjoukkueen voittoon, kotiutuslyöntikilpailun jälkeen lukemin 1-2 (9-2,1-7,2-5). Molemmat joukkueet olivat kovasti kauden alkua odottaneet pitkän treenikauden jälkeen.

Siilinjärven Pesiksen pelinjohtaja Niko Tunninen myöntää, ettei ottelu lähtenyt heidän kannaltaan suotuisasti liikkeelle. "En tiedä, mille reissulle oltiiin lähdetty, mutta ei oltu kyllä yhtään valmiina tähän peliin, eikä saatu oikein ensimmäistä vuoroa lukuun ottamatta peräkkäisiä onnistumisia. Kaveri oli kyllä selkeästi parempi." Selkänumeroisen tappiollisen ensimmäisen jakson ja jaksotauon jälkeen, ääni kuitenkin muuttui kellossa. Siilinjärveläiset aloittivat toisen jakson sisävuorolla ja ottivat heti alussa kuskin paikan kahdella lyödyllä juoksulla. "Jaksotauolla käytiin läpi ne selkeät hyökkäyksen paikat, jotka oltiin sovittu tähän otteluun, mistä lähdetään juoksuja lyömään. Selkeä tasonnosto ulkopelillisestikin. Sitkeä porukka joka jaksoi toisen jakson pelata maltillisesti. Kotareissa pyrittiin pelaamaan aktiivisesti ja laittamaan kaveri suorittamaan. Se tuotti tällä kertaa halutun lopputuloksen."

Kajaanin Pallokerhon pelinjohtaja Kalle Airaksinen kehui puolestaan joukkueensa peli-ilmettä kauden ensimmäisen kotiottelun alkumetreillä. "Tultiin otteluun juuri sellaisella peli-ilmeellä, kuin kotiotteluun pitää tullakin: hyvällä kaarella ja hyvillä ratkaisuilla. Vaikka saatiinkin kaverilta vähän apuja niin pelattiin silti hyvä ensimmäinen jakso niin sisällä, kuin ulkonakin." Toiselle jaksolle kotijoukkueella oli samat aikeet, kuin vierasjoukkueellakin. Toteutukset eivät kuitenkaan olleet identtisiä. " Mekin lähdettiin vielä parantamaan ekalta jaksolta ja katsomaan niitä paikkoja, mutta me ei oikeastaan päästy hyödyntämään niitä ollenkaan. Peli ei vaan lähtenyt rullaamaan. Toisen jakson alkuun tuli vielä vähän haaveria juoksevalle pelaajalle, niin pelaamisemme meni vähän kapeaksi." Airaksinen viittaa viimeisimmässä kommentissaan Roosa Piiroseen, joka kärsi ikävistä jalkakrampeista ottelun toisen jakson alusta alkaen. "Vähän taisi ajatuskin jäädä koppiin, että miten me tullaan toiselle jaksolle ja sitten tulikin aika paljon henkilökohtaisia virheitä. Eikä pelkästään suoritusvirheitä, mutta myös pelasimme joissakin tilanteissa vähän erikoisesti. Tässä näkyi se, että kun ollaan lujasti tehty hommia ja nuoren porukan kanssa, niin tuo meidän taso on parhaimmillaan erittäin hyvä, mutta se heittelee vielä paljon. Toki kyseessä oli ensimmäinen peli, niin vielä ei kannata kauheasti huolestua. Prosessi jatkuu ja sitkeitä kun ollaan, niin varmasti parannetaan joka peliin."

Ottelun parhaina pelaajina palkittiin Siilinjärven Pesikseltä kakkospalkittu, kolme juoksua lyönyt jokeri Outi Venäläinen, sekä ykköspalkittu, kunniaa kiertänyt ja kahdeksassa kymmenestä kärkilyönnistään onnistunut Outi Kettunen. Kajaanin Pallokeholta kakkospalkinnon sai kolme juoksua lyönyt ja hyvää ulkopeliä pelannut Miia Vuoti. Ykköspalkinnon arvoisesti raadin mielestä pelasi joukkueen kapteeni, neljä juoksua lyönyt Mari Kemppainen.

Ottelun jälkeinen lehdistötilaisuus:


Kajaanin Pallokerhon kausi jatkuu viikon päästä lauantaina 18.5 kun vieraaksi Liikuntapuistoon saapuu Jalasjärven Jalas. Lisämielenkiintoa jo valmiiksi mielenkiintoiseen otteluun tuo se, että vierasjoukkueen riveissä pelaa vielä viime kaudella Kajaanin Pallokerhoa edustanut Salla Ronkainen. Ottelu alkaa klo 16.00

Kajaanin Pallokerho ry

Kehräämöntie 7, PL 124, 87400 KAJAANI

kpk@kajaaninpallokerho.fi