Pesäpalloviihdettä koko rahalla
Naisten YkköspesisJulkaistu: 18.05.2024 21.22

Pesäpalloviihdettä koko rahalla

Kotiutuslyöntikilpailut ovat tulleet Kajaanin Pallokerholle tutuksi kauden kahdessa ensimmäisessä kamppailussa. Tänä lauantaina kotijoukkue Pallokerhon vastustajaksi saapui vastustaja Pohjanmaalta, kun Liikuntapuistossa vierailu Jalas Jalasjärveltä. Ottelu päättyi kotijoukkueen voittoon lukemin 2-1 (4-7, 9-3, 4-3k). Ottelun alkuun vierailija Jalas tarjoili kotijoukkueelle todellisen tyrmäysiskun, kun koko ottelun ensimmäisen lyönnin lyönyt, joukkueensa ykköspalkittu, Iida Piirainen löi pallon kakkosluukusta läpi, kiertäen illan ensimmäisen kunniajuoksunsa. Vierasjoukkueen tyly alku yllätti jopa heidät itsensä. "Lyötiin siihen kuusi alkuun ja mentiin siitä ehkä vähän itsekin shokkiin, että minkämoista tämä onkaan, kun pallo kulkee noin kovaa," kommentoi vierasjoukkueen pelinjohtaja Olli-Pekka Sinkkonen joukkueensa terävää otteluun lähtöä lämpöisessä Kajaanin lauantai-illassa. Myös navakka myötätuuli toi oman mausteensa otteluun. "Nähtiin siinä heti ottelun aluksi, että nyt on erikoinen keli, että tuskin tulee olemaan taktisesti mikään kovin juhlava pesäpallo-ottelu". Sinkkosen mukaan alkurynnistystä seuranneen taantuman jälkeen joukkueen oli enää vaikea käynnistyä otteluun. "Kesti aikansa, että saatiin taas jotenkin peli käyntiin, mutta ei meidän rutistus enää siinä vaiheessa riittänyt. Kotareissa kaveri löi kaksi kertaa pallon väliin ja kaksi edestä, niin tämä on se, mitä me tällä kertaa ansaittiin."

Kotijoukkueen pelinjohtaja Kalle Airaksinen allekirjoitti virkaveljensä kommentit pelikelin erikoisuudesta. "Keli yllätti kaikki ja mekin yllätyttiin siitä, että pallo kulki todella kovaa. Siitä tuli ehkä sitten vähän varovaisuutta pelaamiseen. Kaaripeli ei ollut myöskään sillä tasolla, että olisimme auttaneet toinen toisiamme." Kotijoukkueen vahvempaan toiseen jaksoon Airaksinen löytää syyt juuri edellä mainittujen asioiden laadukkaammasta suorittamisesta. "Jaksotauolta tultiin sitten aika hyvin latautuneena ja alettiin pelaamaan parempaa kaaripeliä. Jos meitä vietiin ensimmäisellä jaksolla, niin me vietiin sitten kyllä toisella jaksolla," summaa Airaksinen joukkueensa toiselle jaksolle silminnähden piristynyttä peli-ilmettä. Pallokerho harjoitteli kuluneella viikolla ratkaisuja juuri kotiutuslyöntikilpailuja silmällä pitäen. Tästä syystä Airaksinen koki, että pelaajat tiesivät, mitä he kotiutuslyöntikilpailussa tekevät. "Päästiin kotareita vähän harjoittelemaan ja se näkyi ratkaisuissa ja tietoisuudessa siitä, että mitä me tehdään. Loppukaneettina Airaksinen luo katseet tulevaisuuteen. "Kaksijakoinen peli, mutta kun saadaan vielä hyvä alku ja hyvä toisen jakson alku niin sitten alkaa rullaamaan. Koko ajan mennään eteenpäin ja olen tyytyväinen kun päästiin voittamaan."

Jalasjärven Jalakselta ottelun parhaana palkittiin 2 kunniajuoksua lyönyt, 5 tuonut ja kymmenen yhdestätoista kärkilyönnistä onnistunut Iida Piirainen. Kotijoukkue Pallokerhon parhaana palkintoraati arvosti 2 juoksua tuoneen, hyviä ulkopeliotteita esittäneen, 83 prosenttisesti kärkilyönneissään onnistuneen Salla Martimon.

Ottelun lehdistötilaisuus kokonaisuudessaan:


Kajaanin Pallokerho jatkuu ensi viikon keskiviikkona vierasreissulla Tyrnävälle, jossa se kohtaa kotijoukkue Tempauksen. Lauantaina Kajaanin Pallokerho pelaa kotiottelun Ikaalisten Tarmoa vastaan. Keskiviikon ottelu Tyrnävällä alkaa klo 18, lauantain ottelu Kajaanissa klo 16.
Kajaanin Pallokerho ry

Kehräämöntie 7, PL 124, 87400 KAJAANI

kpk@kajaaninpallokerho.fi